Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Empati och överlevnad


Sandskäddan och draget

När stormens vågor
piskar och ryter

När motorer vrålar

När kräftor med vassa klor
lurar i tången

När torskarna tittar på mig
med sina hungriga blötögon

Lägger jag mig platt mot botten
och försöker bli osynlig

Väntar på att allt
som är farligt
skall gå över

Tänker på frugan och barnen
förbannar rädslan
som håller oss skilda

*

När magen rister
av hunger och leda

När små läckra fiskar
leker och guppar

När jag känner
mina starka muskler
och vassa tänder

vill jag bara
hugga sarga
och svälja

*

Kom närmare lilla guppy

Kom lite närmare

Jag vill leka med dig




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-30 09:56



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilket sammanträffande...har också skrivit om vatten idag. Måste googla på sandskrädda... Fin text!
2015-08-31

  Anya VIP
Vilket sammanträffande...har också skrivit om vatten idag. Måste googla på sandskrädda... Fin text!
2015-08-31

  Blomma-Stjärna VIP
mycket fin, ju... - och vi människor är väl inte så annorlunda den här sandskäddan!
2015-08-30

  Mats Edin VIP
Fin!!
2015-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP