Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svalka

Svalka är ett landskap
där lättklädda människor
utbyter åsikter och tankar
som inte spränger eller sargar

Svalka är en relation
där det finns tillräckligt med luft
mellan närhet och distans
så att det går att röra sig emellan

Svalka är en mellanstation
mellan födelsens vånda
och dödens ångest

Svalka är en gåva
från människor som brinner
till människor
som stelnat i sina fixa idéer

Svalka är en dryck
där vattnet blivit kompis
med kolsyra och is
och vågar flirta med spriten

Svalka är en politik
för revolutionärer som åldrats
och sträcker ut handen
i fredlig försoning

Svalka är ett tillstånd
efter passionens hetta
på vägen mot
likgiltighetens tystnad

Svalka är en smärta
för den som älskar
och springer med bultande hjärta
mot gränslös förening




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-31 10:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker hyllning till "Svalkan" av en man som uppnått vishet, mognad och kan summera sina erfarenheter. Jag tycker om tonfallet i dikten.
2015-08-31

  Anya VIP
Har aldrig tänkt på svalka på det sättet. du öppnar dörrar åt mig. Flera fina i denna. Tycker särskilt om de två sista.
2015-08-31

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Bra.
2015-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP