Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill ha en snygg solnedgång annars går jag hem.

Du vänder dig inte om. Din vita basker lyser som en punkt av skum.
Vågorna är en frasande linje vid din sida.
Käppen blir mer osynlig för varje steg du tar.
En lätt lutande skugga går bort med små bestämda steg.
Havet växer mellan oss.
Jag inser att även om du vänder dig om skulle du bara se havet och himlen.
Jag är för långt borta för dina gamla ögon.
Hur kunde det ta så lång tid för mig att förstå detta
Jag kan se dig men du kan inte se mig.

Vi satt en lång stund på en bänk innan vi skildes åt.
Jag vänd mot solnedgången du med ryggen åt den.
Du muttrade något om molnen som skymde solens sista strålar.
Förbaskade moln sa du.
Nu när jag gått hela vägen hit borde de ha förstånd att hålla sig borta.
Jag är faktiskt gammal.
Jag kan dö när som helst!
Ja titta du sa du och petade med käppen i sanden.

Jag följde solen med hungriga ögon ned i havet.
Solen var som vanligt vacker.
Om än beslöjad. Så satt vi den där kvällen.
Hon ilsket petande med käppen i sanden med ryggen mot min rygg.
Jag kan ännu höra din röst längta efter en molnfri solnedgång.
Otacksamma människa tänkte jag.
Men vad vet jag om dina samlade solnedgångar...
Kanske kommer jag också muttra och jämföra solnedgångar med varandra en dag.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-08-31 12:38



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ordregn är inte helt fel. Hellre ord än fiskar eller grodor, hagel eller översvämmade bräddar.
2015-09-03

    ej medlem längre
Jämföra solnedgångar ... Intressant aspekt.
2015-09-03

  i af apa
ja, vem vill inte ha en snygg solnedgång...

mycket känsla
i orden
2015-09-01

  i af apa
ja, vem vill inte ha en snygg solnedgång...

mycket känsla
i orden
2015-09-01

  Lars Hedlin
Så mycket känsla och kraft...gillar!
2015-09-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket fin och ömsint text i tilltalande prosa.
2015-08-31

  Marita Ohlquist VIP
Text som väcker tankar och känslor!
Bra avslut.

2015-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP