Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens sång

om du inte känner till midnattssolen
inte strömstaren
inte vargens fotspår
eller taltrastens sång

om du inte haft förna i dina händer
inte vandrat på skaren
inte klättrat i boken
eller sett rävens språng

om du inte kan se vintergatan
inte spåren av haren
inte jaga din föda
eller acceptera åldrandets gång

om du inte vill vara i naturen
anser dig redan erfaren
inte blickar bortom normer
och samhällets betong

hur ska du då kunna rädda världen?
och finna svaren
på planetens kamp
mot en plausibel undergång?

det är inte konsumtionen
av ekologisk vin i baren
som räddar vår planet
vägen till dess hälsa är lång

det sägs att om du kan namnet
på den specifika arten
blir den genast mer intressant
så låt oss nu med en gång

sjunga naturens och inte människans sång




Fri vers av Sigrun
Läst 526 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-31 13:28



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
må naturgudinnan dyrkas
2016-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Sigrun