Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto från ett besök i en vacker trädgård


När ingenting händer

 

är det någon som kan förstå

hur de känns

när jag har en stor altan

där jag skulle kunna sitta

njuta av sol sköna dagar

odla mina blommor

och grönsaker

tyvärr så går det inte

har inte gjort på hela våren

och sommaren

ännu mera ledsen och frustrerad

blir jag

när jag först hör något som låter

när jag ser efter

håller dom två polackerna på

att sopa grus från gångarna

det är då jag känner

det är ingen i det fastighetsbolag

jag hyr av

som vet hur min altan ska göras

så den går att använda

det är dags att ringa tidningen igen

nu tänker jag vara bestämd

med att få hit någon

för att göra ett reportage

om min altan

förra gången nekade bägge tidningarna

varför?

det har jag undrat ända sedan dess

det är inte bara altanen som gör

att jag känner mig som jag gör i dag

i söndags när det var dags att åka hem

från hembygdsgården

efter att tagit betalt för fika

av dom som kom in var trötta och frusna

efter att ha gått den dramatiserade vandringen

efter gamla fruns väg

fick jag se att någon varit på min bil igen

spegeln var infälld som om någon stött

emot den

det var blå ränder på den

framskärmen hade fått sig en smäll igen

jag börjar undra

vad det är som händer i mitt liv

vem och vad är det som

förföljer mig?

 

 

anits 9 september 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-09-09 11:41



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Usch då...ibland händer det ingenting och ibland händer det för mycket... hoppas det blir bra snart med allting...
2015-09-12

  Lars Hedlin
berör inom..kram vännen <3
2015-09-10

    Dan Myrbeck
Jaa, så mycket strul på en gång verkar ju klart underligt...
2015-09-09

  Eva Helene VIP
Är själv nyss inkommen efter att jag har varit i min trädgård och pysslat och "höststädat" lite grand. Har hela tiden njutit av allt vackert som ännu blommar. Därför gör det mig ont om dig som aldrig får någon hjälp med din altan, det verkar ju helt hopplöst! Du som älskar blommor och det som är vackert omkring dig blir drabbad extra hårt tycker jag!
Och lite "skumt" med bilen !
2015-09-09

  M M Mannheim VIP
Att saker sker hela tiden är klart men man hoppas i alla fall på några ljuspunkter. Känns nästan som Kafkas Josef K som är anklagad utan att förstå varför.
2015-09-09

  M M Mannheim VIP
Att saker sker hela tiden är klart men man hoppas i alla fall på några ljuspunkter. Känns nästan som Kafkas Josef K som är anklagad utan att förstå varför.
2015-09-09

    ej medlem längre
Den som beder skall få det man beder om, om man är rättfärdig, säger Jesus!
2015-09-09

    ej medlem längre
berörande..
2015-09-09

  Bibbi VIP
Svåra smärtsamma frågor.
2015-09-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP