Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
poesi är poesi...deta är en sida för poesi..dikt eler verklighet...dena sida handlar om dikter...


Den idiotiska optimismen

Varför kliver man på et tåg som man vet ska spåra ur
Varför hoppar man på ett skepp som kommer sjunka
Vad är det för något som får en att göra det?
Man gör det med öppna ögon, medveten om oddsen
Fast det är ju klart, det kan ju gå
Så varför inte pröva

Kärlek?
Något starkare än kärlek?

Det blåser upp till storm
Och man måste bara ta en promenad i skogen
Det blåser upp till krig
Och vilken möjlighet att testa kanonerna
Flerfrontskrig, skyttegravskrig
Och du trängs in i ett hörn
Ett stundande nederlag
Och de finner dig i skyttegraven leendes
Allt du har är en pistol med ett fåtal kulor
En del skulle säga att det är et halvtomt magasin
Du säger att det är halvfullt

Kärlek? Envishet? Tristess? Nyfikenhet?
Vad kan det vara?

Oddsen är emot dig
Chansen att vinna vid spelbordet är minimal
Du sattsar alla marker på ett kort
Du låter roulletten snurra
En chans på millijonen? Aha
En chans på millijonen, då finns det ju en möjlighet
Därför föreslår du rysk roulett
Mest för omväxlingens skull
Och i samma stund som du tar revolvern slår tanken dig
”Fan det är inget nytt, det här har hänt ett antal gånger förr”
Någon gång ska man väl ha tur
Du trycker av och ler




Fri vers av PPQ
Läst 661 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-21 21:30



Bookmark and Share


    S. Johansson
Som alltid mkt bra skrivet..*S*..Kram
2006-04-21
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ