Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Och åter klapprade hans flinka mulåsnas hovar mot den vita steninga vägen .Högt på den blå himlen lyste solen" är från Skälmen från Bokhara av Leonid Solovjev


Havanna

Detta är mitt hyresrum

i en gudsförgäten håla


snart kommer hösten

på bordet står flaskan


min fiende

och min vän


nu ringer Johnny

på dörren


Man överlever

alltid på något sätt

du nickar

och börjar rulla en cigarett


"Och åter

klapprade hans flinka mulåsnas hovar

mot den vita steniga vägen


Högt på den blå himlen

lyste solen"


vet du

säger jag

de stal mina pengar

i detta så kallade kungarike Saud


men jag sålde en telefon

tiggde lite mat

och plockade fimpar

på trottoaren


en dag när jag satt där och rökte

kom en man fram och skrek:

Haram Haram


om jag bara kunnat arabiska

hade jag sagt:

du står ju själv

med synder upp till knäna


och har du ett skriftligt dokument

från kungen

som garanterar dig paradiset


eller svävar du i ovisshet

precis som alla andra?


men han försvann så snabbt


förmodligen ville han

stå i främsta raden

när det kallades till bön



har du varit där

jag trodde du suttit här

hela tiden


nej inte riktigt

men jag återvänder alltid hit

då och då


för att minnas

och för att träffa dig



det är bara du och jag

kvar


ja jag träffade din syster

för inte så länge sedan


men hon var också död


vart är du på väg

frågade jag


-till ett familjehem i värmland


bara Gud vet

om hon återvänder

till livet


och vad kan jag göra

mer än att lyfta mina händer


jag tar fram

den tummade kartan

dit


och dit

ska vi resa min vän


vi köper ett hus

i Havanna


för här kan man ju inte

bo


men så var det där

med ödet


och döden


drick nu upp

så att vi kommer härifrån




















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-14 18:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP