Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

troll

vissa är söta.. välmenande
med sina goda meningar
i oförstånd att dessa
startar åsikts maskiner
av alla de slag..


andra är förblindade
- tyvärr
alltför ofta
har just dessa
skygglappar på

till sist men inte minst
har vi dessa
riktigt fula troll
som frodas av olycka
- faktiskt både sin egen
och andras

ty
blinda av bitterhet och raseri
låter dessa sprida förödelse
med hjälp av sociala medier

~~~

jag bestämmer mig..

nu stänger jag av flödet
på detta söta och
mycket god hjärtade troll

som önskar sprida kärlek

- men som alltid lyckas
fånga upp en svans
av elakingar..

Så kriget av ord
startar på nytt

jag är med också
att försvara dem goda

jag är med också
att hata de onda

..altför snart
sprider sig en dålig smak
av förbittring..

- jag "hatar" ju lika mycket
och börjar själv likna
ett troll

de var ju inte detta
som var meningen..
















Övriga genrer (Drama/Dialog) av agneta pichler
Läst 388 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-09-13 10:25



Bookmark and Share


  byggpoeten
Viktiga ord.. Väl skrivet!
2015-10-11

    Dan Myrbeck
Om andra "hänger på" och skriver, så är det aldrig den som startade det hela som bär skulden - förutsatt att denna skrivit något som är "ok".

Vi måste ju kunna skriva som vi vill!
2015-09-14

  Carina Bendix
Det är inte fel att hata det onda, men det som är fel är när man börjar sprida ut hatet så att det frodas och förökar sig. Trollen gör man bäst i att undvika, inte bry sig om. De mår nog allra mest dåligt själva.
2015-09-13

  Lars Hedlin
JA ibland så gömmer sig ondskan bakom de ljuvaste av varelser tyvärr..kram
2015-09-13

  Gunnar Hilén VIP
Det onda kan beskrivas utan att man nödvändigtvis måste visa sin avsky för det. Att berätta hur ondskan ser ut ger oss plats att också fundera över vår egen för ingen går fri.
2015-09-13

  aol
Så mitt i prick träffande skaldat och så berörande vännen, för detta är ju inte meningen så fina slutord som blir hängande i luften
2015-09-13
  > Nästa text
< Föregående

agneta pichler
agneta pichler