Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det heliga templet på Södermalm i Stockholm

 

Vad fin hon är

där hon går fram

med lätt böjd rygg. 

 

Hon vandrar omkring

runt, runt

utförande sina sysslor.

 

Går där mellan pelare och bänkar

och varje gång hon går förbi

en träfigurin av Jungfru Maria

knäböjer hon.

 

Vår ledsagare i detta heliga tempel

berättar att han inte vet hur många gånger

hon gör det per dag?

 

Men varje gång gör hon det

till den Heliga Moderns ära

och hyllning.

 

Vet inte om jag vågar skriva 

att hon ser så söt ut i sin spartanska klädnan 

men gör det ändå.

 

Men inför vår Herre och Gud 

och den Heliga Modern

är vi alla lika söta och vackra.

 

Med dessa verser bakom ryggen

tänker jag att det borde vi

också se oss själva och på varandra!

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-09-20 11:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så fint skrivet...alla är vi unika och skapade precis så som vi ska vara...
2015-09-22

  anits VIP
Så fint skaldat om en vacker själ!
2015-09-21

  StinaJ VIP
Känslosamt och ömt förmedlat om en godartad själ
2015-09-20

  Bo Himmelsbåge
Vackert...
om en ödmjuk o tjänande
människa, med Kärlek i blick...
säkert var hon söt, också...
Jaa... visst borde vi se på varandra
med mer ömhet o Kärlek...
Vi får träna på detta...

Viktig o skön text!
2015-09-20

  aol
Bra berörande om en snäll människa
2015-09-20

    ej medlem längre
Fint skrivet om en fin själ!
2015-09-20

    ej medlem längre
Fint!
2015-09-20
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP