Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sorgekvällar förr


bitterballen bekräftar sig borta

naturligt död
lyssnar jag när du somnar före mig
håller om mina knän
för gammal att börja ett nytt liv

sommaren blev inge somrig för du jobbade varje helg
trogen
din vilja
ditt bekräftelsebehov

min famn bär dina stängda drag

en docka av trä

ljuger så lakanen drar ihop sig under oss


för gammal att bli arg på när du går över min gräns
storknar av lukten
öppnar fönstret
inluddad i namnen jag hittat på


nu åker du igen
huset är kallt
inte ens katterna kommer ihåg dig
jag märker ut platsen där du sist var synlig för säkerhet skull

på torsdag kommer du hem
tunnare gråare tröttare
än någonsin
säger du att du är min
utan att se på mig




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 481 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-09-21 14:12



Bookmark and Share


  Sommarina VIP
Du skriver så himla bra!! Skitbra!
2015-09-22

  Respons VIP
Det känns som ett tråkigt tragiskt traskande i den här relationen. Vad behöver hända? Men ditt sätt att beskriva och dina formuleringar är ypperliga!
2015-09-22

    ej medlem längre
Mycket bra efter en märklig titel som nog inte behövs när du tar med den här texten i din kommande bok. Se till att ordna ut dig på papper, det håller dina texter för med ett bra urval. Som den här. stroferna om fyra rader är starkast här, i min läsning. särskilt storknar-strofen.

Får en känsla av att det går att redigera sönder en sån här text, att det är en skör text i all sin nävknutenhet.
2015-09-21

  Anya VIP
Fasen så bra. Vilken känsla i orden. Mycket bra. Känner ångesten ända hit. Älskar, älskar inte...som leken med en prästkrage. Strålande poetvännen!!!
2015-09-21

  i af apa
den känns
rakt in i märgen...

" jag märker ut platsen där du sist var synlig för säkerthets skull" ... jävla bra
alltså...!
2015-09-21

  Lars Hedlin
Många känslor här!
2015-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP