Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utan alla delar kan en kraftkälla inte få full effekt.


Känsla eller förnuft

Att drivas av en känsla är kanske det bästa som finns. Det finns inte mycket som hindrar eller sätter stop på detta känslotåg. Men tåget som tuffar fram är inte lätt att styra eftersom det inte finns några växlar eller en ratt att känna sig vid. Allt styrs av en drivande intuition.

Att drivas av förnuft är en otroligt betryggande känsla. När tåget har satt sitt mål, så finns det en enkel logisk riktlinje att följa ända fram till sitt mål. Men även förnuft har en svaghet. Att drivas så starkt framåt behövs det även ett motiv och en motor som består mer än av en maskin.

Dessa byggstenar måste samverka för att få en hållbar framtid.




Prosa av Land of confusion
Läst 363 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-22 21:40



Bookmark and Share


  Alexander Gustafsson VIP
Cyklar mest, men detta är ett tåg jag gärna skulle hoppa på...
2015-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Land of confusion
Land of confusion