Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dikt under trädet i skuggan



ett helt galet flygplan
í den syrefattiga luften.
i den halvfärdiga staden
i den oupptäckta världen
det finns något där
innanför månens bälte

det cirkulerar runt
och väntar på
att kunna landa.
Vingarna är
som sylvassa rakblad
som skär sönder molnen
i småbitar
och kastar ned dom
som regndroppar
och låter de landa
på hennes
sovrumsfönster
när hon vaknar

När hon sätter sej upp
i sängen
och sträcker upp sina armar
mot himlen
och fångar de stjärnor
som rest i tusentals år
för att äntligen få
lysa i hennes händer




Prosa av Lars Gullberg
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-04 12:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg