Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration: Hamlet och livet


Att vrida en Hamlet


ur synk är tiden och alla mina jag
kanske är det hösten
rännstenens brus mellan lungorna
eller den moderna tidens explosion av gladiatorspel
vi suckar och blir eniga om att svaren är grumliga som kaffesump
och att det tidigare livet som korsriddare 
är en ohjälplig belastning
men det tröstar oss
att vi tack och lov talar med varandra
över det gåendet kaffet
och att vi trots vår rustning
utbyter idéer om selfies i motljus 
och hur man kräks i det prickiga
men det är vackert livet suckar vi sedan unisont
vackert och grusomt fult
och så smörjer vi öronen med sylt
och dyker ner i svärtan
för vad är nu livet
utan bad i det brytande dåliga
jo säger vi
det är som att vara människa utan hud
och det skrattar vi åt
i smyg




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 461 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2015-09-29 13:03



Bookmark and Share


  axveronika
de eviga och det moderna möts
2015-10-09

  Nanna X
Du vred tiden ur led så jävla bra :-) underbart förvaltad Hamletkänsla!
2015-10-08

    ej medlem längre
ja, eh, är två svåra ord...
2015-10-08

    ej medlem längre
'oss' och 'vi' är ett svårt ord, retoriskt och etiskt. vem är den uteslutna tredje? den vars varje dag är utan sylt. den vars hud är det enda levande, vackra och ännu en annan...
2015-10-08

  Katinka VIP
Jag smörjer öronen med hallonmarmelad denna morgon och tänker på livet som du.
2015-10-02
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP