Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tystnaden


Juvelerna

Hon går på rälsen

Som om hon ska möta någon på vägen
och de ska röra vid varandra som änglar.

Och de kommer att omslutas, trä varandra om sej
i ett silvrigt silkeshölje
och bli genomskinliga fjärilar och flyga iväg.

Hör orden och vintern hur de dör i varandras armar.
och orden tar slut

är som att skriva om ett träd med magra eländiga grenar
man låter pennudden skära upp stora sår i stammen och
låta bläcket fylla dess ådror med nytt blod

Och de möts, de möts med varsin juvel som de byter med varandra.
sedan går de tillsammans och försvinner





Prosa av Lars Gullberg
Läst 168 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-30 13:35



Bookmark and Share


  Nanna X
Vackert så man smälter :-)
2015-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg