Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Riddaren

Sitt tempel heligt vaktar.
Andras skyddar och beaktar.

Håller rent inuti och utanför.
Bygger var dag som sig bör.

Den djupaste kammaren lyser för alla.
Där sedan de Gud kalla.

Med kraft givet av moder.
Kärlek av fader han tar roder.

Vaktar trädgården från förstörelse.
Hjälper andra från ond förförelse.

Står starkt med sin tro.
Mellan syskonen bygger bro.

På Guds kärlek rider.
Aldrig skapar strider.

Heliga tankar och ord.
Renar med vatten från sitt bord.

Talar med Gud från kammaren.
Värdig att hålla hammaren.

Guds väktare.
Sedd från sin läktare.

Vilseledd och historian förstörd.
Riddaren menad att vara hörd.

Blod blev din död.
Din sanna natur bortglömd och sövd.

Du saknade.
Tempel riddare.




Bunden vers av MFG
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-30 23:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, gammalt tillbaka hade vi riddare som missionerade med våld, så tolkar vi inte idag å sen lång tid!
2015-10-01
  > Nästa text
< Föregående

MFG
MFG