Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låst

 

Att skapa, överlämna sig helt

Ge bort en liten bit av sig sjäjv

Endast hon är den sanna betraktaren 

till sitt konstverk

Ändå överlämnar hon sig till de

som älskar att  läsa människors inre

Vad de inte vet är att de inte ser

allt inom henne

De vet inte vad som gömmer sig

i hennes själs förträngda känslor

De ser inte alla hemskheter 

och övergrepp

Allt de förmår är att glänta försiktigt

på hemligheter som valts att inte berättas

Vem vet, en dag kanske de finner nyckeln

och lyckas låsa upp henne

Hon hoppas det annars kommer hon

för alltid att vara låst

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-10-04 08:38



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Trots allt en hoppfull text...fint och berörande skrivet...
2015-10-07

  Valter Örn VIP
Intressant text som leder till tankar. Jag instämmer med Marita om att allt är inte synligt för andra och att nycklarna skall var i de rätta händerna. Jag vill tipsa om Sören Kirkegaards dikt
Till Eftertanke som finns att söka på nätet. Fast den kanske du redan läst.
2015-10-04

  Lars Hedlin
JA en bra belyst fråga
2015-10-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat.
Det innersta jaget består av många små pusselbitar.
Alla är inte synliga för andra.
Det finns nycklar men de skall vara i de rätta händerna.
2015-10-04

  Amari
Nej vad som döljes, som sparas inlåst, det får andra aldrig veta.
En skärva här, och en skärva där, delas ut när man själv bestämmer det, inte för att andra vill.
2015-10-04
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP