Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farväl till hösten

 

 

 

nu skiftar björkens löv till guldgult

luften andas kyla och friskhet

lönnen står stolt i sin färggranna dräkt

nu är hösten kommen på allvar

 

 

snart står träden kala

nakna med spretiga grenar

går in i dvala och ro

för att invänta vinterns årstid

 

 

när vintern gör sitt intåg

kläs alla träd med miljontals snöflingor

i solens sken gnistrar naturen av silver

det knarrar när man går på den snöklädda marken

 

 

vintern har också sin njutning

med hög och klar luft

vackra bildsköna vyer

så vackert poetiska bilder

 

 

utan årstider skulle det saknas något

som gör att vi ständigt förundras

naturens årstidsväxlingar

ja, dett är naturens storhet för oss att beskåda

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-06 11:03



Bookmark and Share


  stig wikman
JA , och naturens
skiftningar ger oss
möjligheten att
skriva poesi där om .

APPLÅD Å KRAM.
2015-10-06

  Marita Ohlquist VIP
Varje årstid har sina fördelar!
Bra skrivet.
2015-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP