Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
buskage är min grej


Olvons röda speglar

Lilla Olvonbuske hur länge orkar du ge mig din röda spegel?
vattendroppar
söta öppna söta portar
jag ser och ser
drömmer en röd värld
röd röd säger de röda bären
som om de vore pyttesmå politiker

skada inte den här väven
då hackar hullingar i osynliga ryggarna
gråter de små blanka bladen

min röst blir ansiktet
blir oändligt mångas ansikten i de röda bärens speglar
väven växer
jag slinker inte undan handens mjuka omtag
struntar i den här enda kroppen
släpper
följer
skimrar följer in i väven.


Jag ville aldrig ha den här dräkten som passar bland de döda
skrattgråt är mitt yrke
jag är liten mexikansk gud i lera
jag ska skratta åt oss
i skuggorna kostymerna ordvitsarna löneförhöjningarna släpvagnarna
kanske blir du levande igen när du andas
utan att få betalt.


Väven samlar mig utan att skada
bränner ögonlocken skära inifrån
lyser upp pappret jag skriver på.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-10-12 12:37



Bookmark and Share


  Respons VIP
Det är stort att finna tröst i en olvonbuske och i de röda bären. Jag tycker mycket om näst sista stycket som börjar med "Jag vill aldrig..."
2015-10-13

  Lars Hedlin
berör det inre på ett starkt och bra sätt..kram
2015-10-13

  i af apa
"jag är en liten mexikansk gud i lera
jag skall skratta åt oss"

där bränner det till!!
2015-10-12

    ej medlem längre
för hand, en precis service+
2015-10-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Vad du skriver och målar vacker sorg och undran om livet, det vi har och om är.
2015-10-12

  Marita Ohlquist VIP
Olvonbuskens bär och blad är väl medvetna om situationen i världen!
2015-10-12

  Måna N. Berger
Vackert ristat med skrattgråt. Jag föll också för strofen: kanske blir du blir levande igen när du andas
utan att få betalt.
2015-10-12

  Nanna X
Mycket vackert. Sanningen speglas i naturen, och dina detaljer övertygar, skyddar mot all sentimentalitet.
2015-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP