Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välkommen till Regeringens väckelsemöte oktober 2015

 

 

Välkommen till regeringens väckelsemöte

möt ministrar och predikanter!

 

Kom och lär historia om Sverige

de har experter redo att indoktrinera dig

få dig att förstå att du inte har någon kultur.

 

Väckelsemötet heter "Sverige tillsammans"

 

Den inbjudna historikern Ingrid Lomfors

predikade att "invandring är inget nytt" 

"Vi är alla en konsekvens av invandring"

Samt "det finns ingen inhemsk kultur"

 

Visst är vi alla konsekvens av invandring! 

Samer och germanska stammar invandrade

till Norden, Sverige, Norge och Finland

för 2.000 och 2.500 år sedan!

 

Klart att invandrare genom 100 × 10 = tusentals år

har tillfört delar av sina kulturer

som blivit SVENSKA KULTUR!

 

Jul, påsk, midsommar, julklappar, bastubad, dragspel

Alla svenska uppfinningar som berikat och medicinska

uppfinningar som hjälpt och räddat världen,

 

Mat som blivit en del av den gastronomiska kulturen,

köttbullar, sill, surströmming, ren och älgkött, kalixrom, 

lever och rotlådor, kräftor, ål och grisfötter, pölsa, kåldolmar

ja listan kan göras lång.

 

Arbetsmarknads minister Ylva Johansson avslutade väckelsemötet

med sin slutkläm

"härligt att vara med om att Sverige förändras"

 

Visst är det så, det måste ju alla hålla med om.

Men det har hållit på sedan istiden försvann!

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-10-12 21:03



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Tror säkert att Ylva tycker det är härligt hon slipper ju betala för kalaset. Det blir istället våra äldre, sjuka, skolungdomar och "vanligt" folk som får göra det.
Att samhället samtidigt blir osäkrare i och med att alla som kommer inte är flyktingar och inte söker asyl, utan bara "försvinner" utanför lagens armar behöver hon inte heller bekymra si om. Det är (åter igen) vi "vanliga" svenskar som får stå för den "smällen".
2015-10-14

  ResenärGenomLivet VIP
Snygg redogörelse för detta "möte"...
och hela världen förändras ju, vi är inget undantag...bra text...
2015-10-12

    ej medlem längre
Skönt att de är nöjda och belåtna då!
2015-10-12

  Hanna Mari Wallin
Åh bara älskar dina meningar här du bjuder på skratt och skriver med glimten i ögonen om allvarliga saker


Bokmärkt och klart!
2015-10-12
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP