Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moderskärlek




Mor var rädd för åskan

vi satt nära dörren
mor, mina systrar och jag

i handen höll hon en väska
med brev från vår bror




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2015-10-14 09:21



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Varmt berörande, fint skrivet!
2015-10-21

    ej medlem längre
åå, vilken känsla du förmedlar, tillsammans, i tanken.
2015-10-19

  Lars Hedlin
Tack för att du delar
2015-10-19

  ResenärGenomLivet VIP
Man får stötta varandra...fint...
2015-10-18

  lila fjäderblomman VIP
Fint!
2015-10-18

  ~Snöflinga~
Vad fint <3
2015-10-15

  M.Eta
Skönt att ha de sina omkring sig när man är orolig och rädd. Fint!
2015-10-14

  Junia VIP
De där breven är viktiga brev!
2015-10-14

  Maria Sundelin VIP
Vissa minnen etsar sig fast
Kramar
2015-10-14

  ULJO
Fin text som manar till en fortsättning
2015-10-14

  Eva Helene VIP
Framkallar minnen från barndomen detta. Själv måste jag gå ner från övervåningen, i trappen gå förbi en elmätare som var "farlig" och sen sitta på verandan och vänta ut åskan.

2015-10-14

  Palett
Fin text om rädsla för åskan !
2015-10-14

    Dan Myrbeck
Jag tolkar dig som att breven var väldigt värdefulla.
2015-10-14

    ej medlem längre
Dessa krafter har man stor respekt för, särskilt om man mött dem på nära håll.
2015-10-14

    MichaellQ
Dina ord lever! Bokmärker dessa fantastiska rader.
2015-10-14

  Gunnel Eriksson VIP
Åska gav hemska uppvaknanden
i min barndom. Jag måste sitta på
nedre botten och be böner även om
jag var tio år och ville sova. Känner
stämningen i din dikt.
2015-10-14

  Linda CH VIP
Kärleken ger trygghet. Gripande poesi.
2015-10-14

  StinaJ VIP
Vilken trygghet ett brev kan ha. En livlina att hålla fast vid när åskan går.
2015-10-14

  Respons VIP
Hela familjen samlad - om än inte i rent fysisk bemärkelse!
2015-10-14

    ej medlem längre
Sista raderna grep om i hjärtat
2015-10-14

  Magdalena Eriksson VIP
å breven som ett ankare
2015-10-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Med säkerhet
kommer man
långt även om
man för tillfället
sitter trångt!
Så väl beskrivet!
Som alltid!
2015-10-14

    ej medlem längre
En trygghet att hålla fast vid...när åskan hotar och livet ryter.
2015-10-14

  louisegirl
Denna rädsla känner jag igen, för åskans makt är stor...
Fint skrivet!
2015-10-14

    Birgersdotter VIP
Fint skrivet-levande och man anar ett stort djup...
2015-10-14

    Elisabeth Nilsson VIP
En bild av rädsla, som jag förstår. Är fortfarande rädd för åskan.
2015-10-14

  överlevaren VIP
Inför vädrets makt är vi liten och sårbara....
2015-10-14

    ej medlem längre
Levande och fint.
2015-10-14

  soligajag_1 VIP
Åskan är skrämmande ibland.
2015-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP