Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berget

vändningstiden var fjorton noll noll
så var det
jag stod själv och sa det till min grupp
det måste ha varit i går natt

BASECAMP TO ROB
OVER
tystnad
BASECAMP TO ROB
OVER
tystnad
PLEASE ROB ANSWER PLEASE
OVER
tystnad

tänk så liten världen är här inuti dunjackan
under snön
utsikt genom fem gånger fem centimeter
snön faller och faller
tyngre och tyngre
ovanpå mig
jag orkar inte längre
trycka in knappen på telefonen

PLEASE ROB ANSWER
PLEASE PLEASE OVER

dom säger att det är en tunnel
och sedan ett stort ljus
snälla, snälla låt det gå fort
så att jag inte behöver vråla
och gråta

dom sa att jag var en stor klättrarguide
för att jag hade sån medkänsla
nu dör jag för att jag var för snäll

vi vände vid toppen tretton och fyrtiofem
fjorton och tretti mötte jag Doug
jag sa åt honom att han måste vända
och gå med oss ner
vändningstiden var passerad
han bönade och bad

PLEASE ROB
I WILL NEVER GET ANOTHER CHANCE
PLEASE ROB
HELP ME TO THE SUMMIT
PLEASE ROB
PLEASE ROB

nu dör jag för att jag var för snäll
jag gick tillbaka till toppen med Doug
han var inte riktigt okej
han skrattade och vinglade
det var då stormen kom

femton och trettio var Doug illa däran
sexton noll noll raglade han fram
jag såg aldrig när han föll från BERGET
när jag vände mig om var han borta

senare föll jag
och landade i snö
jag kommer att dö här
för att jag var för snäll
jag ville hjälpa Doug
till drömmarnas mål
men vändningstiden var
fjorton noll noll

jag minns ett gammalt kort
jag är kanske ett år
min mamma håller mig
och hissar mig mot taket
den lille pojken som är jag
skrattar så att han går åt
tillsammans med mamma

jag ligger på BERGET
i en svacka
alldeles under sydtoppen
och det ska komma en tunnel
och sedan ett stort sljus

BASE CAMP TO ROB
PLEASE ROB
ANSWER ANSWER
OVER
tystnad





I mitten av 90-talet uppfanns den så kallade äventyrsturismen. Om man var hyfsat tränad och kunde hosta upp 45 000 dollar så var det nu möjligt för orutinerade klättrare att med hjälp av rutinerade guider ta sig till toppen av Mount Everest.

Vid katstrofen på Mount Everest den 10 och 11 maj 1996 omkom 8 personer från en grupp med äventyrsturister i en snöstrom.







Prosa av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 160 gånger
Publicerad 2015-10-14 18:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman