Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrattade till slut!


livmodersjojk

saknade honom så intensivt att jag började äta på mina egna fingrar
doppade dem i kanel och ketchup
inget hjälpte
körde ned händerna i jorden för att svalna
lekte med en rödbeta en tomat en märgpipa en burk hallonsylt för att få frid
men ingen frid
saknade hans språngmarsch över hjortronmyren
hans galna glädje när första snön kommit
nu måste jag lyssna på grannarnas älgkalv i frysen
hur den ligger där i påsar och har det kallt
jag lovade
jag slutade säga att jag är kvar i honom
som en pärla och lyser och lyser!

Osjälvständigt vred jag mig bland skruvmakaronerna
gjorde ju det förra veckan också
tomheten byggde sarkofag i livmodern
tillslöt
drog ihop kistan svårligen och inga av de roliga gubbarna med lemmar av strandfynd gjorde mig glad
Kajsa-Märta Kajsa-Lisa stormade in på scenen å sa att jag va slut
var kom alla kvinnor i folkdräkt från som dansade efter hans pipa?
Jag kom aldrig tillbaka
en gång var mina läppar soluppgångar
nu mer och mer en avbitartång
rasslade av kunskap om sånt som män tycker är ointressant
eller är rädda för
ingen ingen ingen
jag är ingen


snabbar mig att stänga dörren
snabbar på som sjutton
innan någon kommer och sliter i mjölkpaketet
tar mina örhängen från Bali
det är så himla svårt att grovhångla med sig själv.




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 516 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-10-14 21:00



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mustigt och fantastiskt bra!
2015-10-25

  Perina
Galet, underbart och precis vad jag behövde läsa nu. Tack!
2015-10-20

  Sommarina VIP
kan inget annat än skratta......"drog ihop kistan svårligen och ingen av de roliga gubbarna med lemmar av strandfynd gjorde mig glad" Du skriver så härligt ärligt
2015-10-19

  Lars Hedlin
Leksamt vilt Utlämnande i sin känsla..kram
2015-10-19

  Undrar
Skönt tungt, de komplicerade knutarna knyter upp sej själv i ditt flyt
2015-10-18

    ej medlem längre
orden firar jul,
Ur -säcken hårda paket! +
2015-10-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Härligt sorgligt och utlämnade om livet sett med humor och lite ilska i målande språk.
2015-10-15

  i af apa
grovhångla med sig själv
går förstås, men det känns
lite ensamt efter ett tag...

text med klös i!
2015-10-15

    ej medlem längre
En rik text med lite abstrakt arbetsvinkel. Känns fri, som älgkalvens lekfulla språng.
2015-10-15

  Respons VIP
Vilken underbar sorglig humor och vilket härligt språk; "lyssna på grannarnas älgkalv i frysen", "tomheten byggde sarkofag i magen".
En dikt som känns ända in i märgen. Slutet är verkligen pricken över i:et.
2015-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP