Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kåkfararna

 

Minnen som flimrar förbi på en TV-skärm

 

Jag upplever dem igen

kåkfararna med sina tatuerade armar 

fulla av stickmärken

 

Jag ser dem och  jag ser dig i dem

 

De har åldrats sedan sist jag såg dem,

blivit slitna gamla gubbar

Ändå är de så lika dig

både när de var unga 

och även nu när de har blivit äldre

 

Det kunde ha varit du när du hade åldrats

Det hade kunnat vara du om du hade fått leva

Det kunde ha varit det minnet jag hade haft av dig

Om jag hade levt hela mitt liv med dig

 

Du skulle vara en skugga av ditt forna jag

mager och sliten och full med stickmärken

över hela din kropp

 

Jag hade stannat hos dig ändå och jag skulle säga

till dig varje dag

att du var det bästa som kunde hända mig

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-10-14 22:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tar tag och berör
2015-10-19

  soligajag_1 VIP
Så sorgligt och känslofyllt på samma gång!
Varför ska det vara så svårt att
fortsätta med glädje.
Berör mycket !!
2015-10-15

  Valter Örn VIP
En kvinnas kärlek är moderlig ömhet i livets alla skiften. Jag ser Maria och Jesus framför mig.
2015-10-15

  Marita Ohlquist VIP
Ljust och fint slut på en mörk text!
2015-10-15

    ej medlem längre
En mycket gripande text
berör mig mycket som läser..
2015-10-15

  Amari
Hjärtslitande, förtvivlat...
Varför, varför ger livet oss människor så många svårläkta sår?

Texten ger mig nästan kramp,
så sorglig den är.
2015-10-14
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP