Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två före detta statsministrar - olika färg men...

Några saker har de gemensamt t: de har tjänat mycket pengar på sin folkvalda position och de har ställt till de ordentligt för oss längre ner i samhällshierarkin!
Den förste som "röd" kommunaliserade skolan och spädde på orättvisorna och segregationen i samhället
Bor nu i ett slott och berikar sig som konsult åt näringslivet
Den andre som blå jagade "bidragstagare" med blåslampa - i det förrädiska namnet "Nya arbetarpartiet"
Och skinnade bla. kvinnliga pensionärer som jobbat hela sina liv men ändå satt med en pension på kanske 6000 i månaden efter skatt(eftersom hemmafruarbetet inte räknats in som poänggivare)
Själv sitter denne man med en månadspension på sådär 150000 - som han" smart" nog bygger upp sin konsultverksamhet till näringslivet med
Man skulle nästan kunna säga att bägge tar emot mutor i efterskott...men de går såklart fria från en sådan kritik genom sin höga status och att de "bara följt reglerna"(knappast dock god moral)
Båda dessa "män i staten" har kraftigt bidragit till det politikerförakt som gjort Sverigedemokraterna(SD) så stora!




Prosa av claes fredelius
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-19 10:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius