Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sapiens

En ägretthäger dör i New Orleans
Med fjädrarna täckta av olja
Utanför fönstret blåser en kall vind
Det regnar i Pildammsparken
Ett lejon sköts utanför Jo’burg för att bli en trofé ikväll

Det finns tvåhundra vargar i Sverige
Hjälp! De äter upp våra älgar!
Låt oss skjuta dem – de älgarna är våra!
Det finns sju miljarder människor på Jorden
Låt oss hugga ner träden, gör plats!
Och om vi släcker lamporna en timme om året
Kan vi alla ta bilen till matbutiken

En flicka i Jemen säljs till en gammal man
Byt kanal nu - vi vill se på sport!
Kvinnor i Kongo blir gruppvåldtagna
Har du hört om vad ScarJo gjorde idag?
I Bengalen dör ett barn av svält
Det är skorea på gallerian
Bygg tjockare väggar på slakthuset
Ät Knoen till middag ikväll

Skönheten är död
Vi dödade den
Den var inte produktiv nog
Vi har byggt en fabrik på dess plats
Den gör billiga t-tröjor för varma dagar

Vi dödade Jesus i Auschwitz
Jehova i Hiroshima
De sista av änglarna dog med Rwanda
De få som överlevt Königsberg och Hanoi
Och Buddha blev skjuten för längesedan
För att han var icke-konformistisk
För att han var en hippie-trashank

Vi har en ny gud
Hans namn är Mammon
Vi älskar honom för han ger oss saker
I Bibeln står att de rika inte vinner Himlen
Men vem behöver drömma om Himmelriket
När det finns caffelatte på Jorden




Fri vers av Malthesse
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-20 16:51



Bookmark and Share


  Maud Louise
Vilken bra beskrivning av dagens otäcka verklighet
2015-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Malthesse