Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarnattsdans

Kom med mig min vän, låt oss dansa, dansa
I den ljusa sommarnatt, låt oss dansa, dansa
Det blir kyligt i lunden när solen sjunker
Så låt oss hålla värmen i en vild, vild dans
Vi kan glömma bort världen här i skogens bryn

Inga sorger här
Låt oss dansa, dansa
Inga bekymmer här
Låt oss dansa, dansa
Nakna och fria
Låt oss dansa, dansa
Dansa, dansa
Dansa, dansa

Uppå daggigt gräs uti smultronsnåren
Mina fötter blir blöta men din blick värmer
Smaken av dina läppar sätter hjärtat i brand
Och näcken i bäcken tar upp sin fiol
Och han börjar att spela en magisk melodi
I den gamla gläntan där det vilda lever
Och musiken och dansen fyller vår lund
Väcker de älvor som sover vid sjöns strand
Skrämmer en stackars ulv som smyger sin kos
Vilket dåligt manér vi visar vid midnatt
Men vi bjuder in trollen att dansa med oss
Huldran ser blygt på från bakom en trädstam
När vi dansar med vättar och älvor och troll
Och med harar, ekorrar och små hasselmöss
Och vi dansar och dansar till morgontimma

Dansar, dansar
Dansar, dansar
Dansar, dansar
Dansar, dansar

Tills att vi somnar på stenar som sol värmt
Och…

När natt kommer åter ska vi dansa, dansa
Dansa, dansa
Dansa, dansa
Dansa, dansa
Dansa, dansa
Dansa, dansa
Dansa, dansa…




Fri vers av Malthesse
Läst 337 gånger
Publicerad 2016-06-27 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malthesse