Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår i Vattenriket

Våren kommer med trumpetande tranor
Den kommer med dansande brushanar
Den kommer med sjungande starar
Den kommer med brummande rördrom
Den kommer med klapprande storknäbbar
Och med doften av ramslöksblom

Våren kommer med struttande rödspov
Den kommer med lekande uttrar
Den kommer med hoppande harar
Den kommer med seglande glador
Den kommer med fiskande hägrar
Och sippor med stjärneblom

När isen har smält
När all snö är borta
När naturen åter bli grön
Och naturens fylls utav smått
Glittrar min våtmark igen

Med våren blommar kärlek
Med våren blommar liv
Det får mig att le




Fri vers av Malthesse
Läst 248 gånger
Publicerad 2016-04-18 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malthesse