Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter på 2000-talet

Skandinavien - Land i Norr
Före detta hem åt Tomten
Han har flyttat till Nordpolen nu
Endast mörkret finns kvar

Landet är grönt i december
Inget skydd för vilande jord
Åkrar ligger nakna i tjutande vind
Endast mörkret finns kvar

Inga fler slädar i juletid
Inga fler skidor i backar
Snögubben hotas av utrotning
Endast mörkret finns kvar

Världen har förändrats
Ingen mer vinter
Ingen is, ingen snö
Endast mörkret finns kvar

Det är vinter på 2000-talet i södra Skandinavien
I Paris möts mäktiga män
För att prata om ifall klimatförändring fanns
Medan endast mörkret finns kvar




Fri vers av Malthesse
Läst 363 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-09 17:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ju mindre snö, desto bättre.
2015-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Malthesse