Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hembygd

Fastän livet fört mig bort
Och vägen dit är lång ej kort
Evigt är mitt hjärtas band
Till min hembygds vilda land
Bland skummeltroll och drummeltroll
Där alla väsen har sin roll
Vättar under stubbens rot
Allt liv under gyllenklot
Igelkott och gökaspott
Allt vad stort och allt vad smått
Ulvens tjut i tjäderskog
Gammelgran som vinden tog
Näcken spela sin fiol
I timman innan hanen gol
Huldran vandra fri och bar
På gården vaka tomtefar
Magisk virvla älvors dans
Flugor bita trollets svans
Kärrmes sjunga gammal sång
Hans fäder sjungit mången gång
Älgakamp i gläntan stå
Dagar komma, dagar gå
Fast stigarna ej längre finns
Mina fötter ännu minns
Sommarblom och vintersnö
En dag jag önskar där få dö
Då aftonsol blir fullmånssken
Över stock och sten




Fri vers av Malthesse
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-20 16:51



Bookmark and Share


  Maud Louise
Så fint - känns som en djup hemlängtan! Fast stigarna ej längre finns.... Mina fötter ännu minns - så vackert
2015-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Malthesse