Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säg

Säg
Har du ej
Som jag
En gång för allra första gången
Öppnat dina ögon
Och sett upp på den du skulle
Känna som din egen värld
Och ditt eget hem

Säg
Hade du ej
Som jag
Även om du inte minns det nu
En tid för längesen
När du inte kände hemska ord som
Som ondska, smärta, död

Säg
Har du ej
Som jag
Sprungit barfota över en äng
Och känt det mjuka gräsets strån
Som kittlade under din fot

Säg
Har du ej
Som jag
Lyssnat till fåglarnas sång
Och lystrat till havets brus
Och till skratten ifrån barnen som lekte vid bäckens kant

Säg
Minns du än idag
Den allra första gången du såg snö
Eller första gången som du såg
Vårens allra första blommor stiga upp

Säg
Minns du än idag
Den första gången som din tunga fick
Smaka söta hallon i ett snår
Eller första gången som du vilade
I armarna på någon du höll av

Säg
Du kanske tror att du är stor nu
Kall och härdad av ditt liv
Men du får aldrig glömma
Att i roten av ditt hjärta
Dväljs för alltid inom dig
Ett oskyldigt och vilset litet barn




Fri vers av Malthesse
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-21 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malthesse