Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bokskogen

Grönt tak på silverne pelare
Golv utan skinade koppar
En sagovärld för det vilda
För den skönhet som kommer ur frihet

Du springer
Likt en skuttande rödräv
Hoppar likt en rastlös ekorre
Dansar på grå stenar
Lätt som vinden
Kvick såsom sagornas rå

Ditt verkliga hem är i skogen
Här ska du stanna för alltid
Du riktar blicken mot trädens kronor
Där fåglarna sjunger sin hyllning till dig
Duvor passerar i procession
För att fira din ankomst, Skogens Prinsessa
Att välkomna dig hem till palatset av guld

Bäckens vatten strömmar fort
Du sätter dig på ett stort stenblock
Lägger dig ner för att vila
Ser på det strömmande vattnet
En trollslända svävar över ytan
Jag sätter mig ner bredvid dig
Fåglarna sjunger enbart för oss

Du är så full av skönhet
Så söt
Så sårbar
Så skör
Så strålande
Jag känner en stor beundran
Och tacksamhet
För jag tror att du behöver mig
Och jag definitivt att jag behöver dig

Inga röster
Inga oljud
Ingen stress
Blott jag
Blott du
Jag, den Blyge Drömmaren
Du, Skogens Prinsessa
Vilandes i Bokskogstemplet
Vaggade till ro av fåglarna varsamma sång
Och nu vet jag att jag är kär




Fri vers av Malthesse
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-27 15:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malthesse