Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart och blont

Mycken skönhet har jag sett
Men aldrig tänkt mycket på det
Blott skönhet berör mig knappt längre
Sött är inte nog för att locka mig blick
Tills dess jag såg dig en morgon
Klänning svart som en midvinternatt
Och hår blont som sensommargräs

Jag såg direkt att du var en gåta
En gåta jag ville ge svar
Skarpt allvar med silkesmjukt drag
Sorg i ett leendes hemlighet
Ett mörker helt blandat med ljus
En märkvärdig mix av svart och blont

Kan jag kanske bota din sorgsenhet
Lätta din mörka ensamhet
Men jag är alltför rädd att gå närmre
Att hållas i din varma famn
Fast jag älskar ditt mörker och älskar ditt ljus
För jag är så väldigt svag för dig
Så väldigt svag för svart och blont




Fri vers av Malthesse
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-26 16:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malthesse