Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den svenska psykvården är sinnessjuk... passande nog.


Jag vill också ha 100 kommentarer!


Hon forslar undan sin hysteri

som var så skrattretande verklig

att inte någon kunde ta den på allvar

allra minst hon själv.


 

Stress och tristess står henne bi

när hon svamlar i mörkret,

när hon mumlar i blindo,

och uppvaktas av fyra vita väggar

som vill tackla hennes tankar tama.


 

Och på britsen –

den rödbruna med vita fläckar –

ligger skuggan

av en förvägrad ungdomstid

fjättrad som en sol vid skymning.





Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-10-19 23:12



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Mycket stark text...
om den sinnessjuka,
svenska psykvården...

oerhört gripande...

"Och på britsen –
den rödbruna med vita fläckar –
ligger skuggan
av en förvägrad ungdomstid
fjättrad som en sol vid skymning."

2015-10-25

  Verner Ask
Vackert och obehagligt, bra jobbat!
2015-10-22

  petter rost
Äckligt starkt – "fjättrad som en sol vid skymning." Den gör ont.
2015-10-20

  Tess74
Jävligt stark
2015-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP