Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ful grimas

Ett räköga hade lossnat och låg för sig själv på skålkanten.
Tröjmudden luktade illa efter all räksaft som runnit längs med handleden. Jenny viste hur illa det luktade om man glömt kvar en soppåse med räkskal i köket, frågan var hur det skulle gå med tröjan. Hon hade lånat den av Stefan eftersom hon frusit i linnet hon haft på sig. Agneta hade bjudit hem dem till sin lägenhet för att frossa som hon sagt. De hade träffats första gången på ett bibliotek i närheten. Jenny hade påbörjat en distanskurs i Kulturgeografi och varit på jakt efter en bok av George Ritzer. Hon hade frågat om hjälp i besöksdisken. Agneta hade hört vad hon frågat om och nyfiket följt efter Jenny när hon lämnat bibliotekarien. Det hade visat sig att Agnetas pappa varit expert inom ämnet och Jenny hade fått tillgång till ett större antal böcker och dokument än hon vågat hoppas på.
Tack vare böckerna hade de träffas kontinuerligt och ikväll skulle Stefan få se vem hon umgåtts med.
Agneta var uppspelt. Jenny kände inte igen hennes skämtande men brydde sig inte så mycket om det. För att tillmötesgå Agnetas gästfrihet hade Jenny berättat om sina studieplaner och funderingar på att starta eget. Agneta hade fått henne att berätta mer än hon tänkt och när det var dags att gå satt Agneta med ett fullklottrat anteckningsblock framför sig.
Jenny gick in på toaletten. Hon satte på kranen och väntade till dess vattnet var riktigt varmt sen drog hon mudden in under strålen och pumpade med tvålbehållaren som stod på handfatet. Hon fick gnugga ett tag för att få det att löddra. Utanför hörde hon Agneta och Stefans prata vidare. Hon tittade i badrumsspegeln och härmade efter deras röster med en ful grimas.




Övriga genrer av hannerstrom
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-21 20:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hannerstrom
hannerstrom