Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min svärfar Erik Schön, veteran


Den siste från krigarnas led

 

 

Han gick bort från livet

med nedböjt huvud

och haltade gång.

 

Med honom gick den siste bort

efter honom finns inga kvar

som kan berätta.

 

Nu är allt öppet

för alla med fantasi.

 

Det skulle inte bli några fler gravar

att gräva på krigskyrkogärdar

i landet Finland.

 

Eller i främnande land

där krigets vågar svallade

fram och tillbaka.

 

För han var den siste veteranen

från Finlands krig.




Övriga genrer (Essä/Recension) av M M Mannheim VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-10-22 00:28



Bookmark and Share


  anits VIP
Starkt och berörande skrivet!
2015-10-22

  M M Mannheim VIP
En veteran är en som var med i ett krig. En frontveteran som min svärfar, är en som var vid fronten.
2015-10-22

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2015-10-22

  Bo Himmelsbåge
En fin hyllning till Din svärfar,
som kämpat väl för sitt fosterland,
men som till slut måste sträcka vapen
inför en övermäktig motståndare - tiden... Hoppas att han nu får njuta sitt otium på de saligas ängder!


2015-10-22

  StinaJ VIP
En varm och fin hyllning till svärfar. Men jag känner att han går med rak hållning och med upphöljt huvud och stark karaktärsblick. För han gjorde sitt bästa alltid.
2015-10-22

  Minkki VIP
jag läser med en viss förundran - och naturligtvis med respekt för din svärfar. En fin text!
Samma uppgift fanns i pressen här, att den siste veteranen gått ur tiden. Ändå intervjuades ögonläkaren Henrik Forsius, 94 år gammal, häromdagen om demonstrationerna mot flyktingarna. Och han deltog i krigen. Vad gör en veteran till veteran?
2015-10-22

    ej medlem längre
Fin hyllning!
2015-10-22

  Hanna Mari Wallin
starkt berörande text.
2015-10-22
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP