Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liknelser i en vardag som inte påminner om någon annan


Min katt, Jesus och en mantelkärlek.

"Om jag åtminstone får röra vid hans kläder, så blir jag hulpen/hjälpt"
En kvinna hade haft blödningar i tolv år, och ville bli botad, och ville röra vid Jesus mantel för att bli botad.
Hon rörde vid hans kläder och blev botad.

Idag.
Idag, såg jag en modern liknelse, eller händelse.
Det var tomt i min lägenhet, bara jag och Snibben (min katt) , som det brukar vara, och inte bara så bara.
Min kärlek till honom är stor, som du må se eller höra.

Nu börjar händelsen ta vid.
Min katt strök sig mot alla möjliga väggar och hörnor i lägenheten, som man kan tänka sig . Jag ville att han skulle stryka sig mot mig, röra vid mig, så jag kände ett uns kärlek, på ett annat sätt, än om han skulle pinka in sitt revir, (fastän jag har fått för mig, att det är vanligare hos hundar.)
( I det här fallet stryka in sitt revir, vilket också är en kärleksförklaring.)
Så jag smögkastade mig försiktigt på honom. Förstår ni vad jag menar?
Jag smög på honom, min klapp på Snibben, att bara få röra vid hans päls, så skulle allt bli bra, är liknande liknelsen med Jesus, och det var vad jag tänkte på när jag smekte hans päls. Han blev inte förfärad, utan tog det med ro, att jag klappade honom som hastigast, Jag klappade honom medhårs, och det kändes som han, Strök sig medhårs. Vilket inte var hela sanningen, men kärleken.




Bunden vers av Mim
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-22 11:38



Bookmark and Share


    Lars J
"Vilket inte var hela sanningen, men kärleken."

Jag gillar denna raden skarpt!
2015-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Mim