Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nakna fötter i brännhet sand

Nakna fötter

i brännhet sand


Vi kommer till paradiset

men inte ni


vår väg

är öppen

men er är stängd


Vi talar sanning

medan era ord

är lögn


men nu

blir Gud irriterad


och säger:

inte ens här

kan ni låta bli

att tvista


och spekulera

om saker ni inte vet


tror ni

att högmod

ska hjälpa er

över bron


och varför gör ni det

som är enkelt

så komplicerat

och svårt


Nej

jag vet

vad ni inte vet


hur många gånger

ska jag behöva

upprepa det


ni lever

i ovisshet


och det är ert hjärta

som ligger på min våg



Medan vi kämpade för livet


satt ni under kristallkronorna

och klagade

på att maten var för salt


det är därför

vi har lite olika perspektiv


nu sänker sig mörkret

säg hur ska ni hitta här


kom nu

säger jag

till min vän


vi är på

mammas gata


tänd lyktan

så att vi kan se


och bara lita

på vad han sa


att det kommer en dag


när vinnarna

och förlorarna

byter plats






















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-24 22:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP