Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man vänjer sig i någon mån

Simmar genom gräsklädda ängar
i fasor och skräck
stenar som river mina ben
något stickande vasst mot mina armar
Famlar tills jag når en pöl av gyttja
det lenar min blödande kropp
Framför anar jag en tunnel
Det är mörkt och svårt att avgöra
var jag befinner mig

Jag har svårt att känna något syre
Vet jag ens snart vem jag är?
Som att jag befinner mig på ett tåg
betraktandes mig själv utifrån
När stannade tåget,
var befann jag mig då och
vilken station bör jag gå av på?

Det är som den där låten
orden ekande igenom skallbenet
”…men man vänjer sig i någon mån,
genom att inte resa till nånting,
genom att resa ifrån”.




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-10-24 01:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Livet ger och tar i alla sina val..Allt får sin mening i våra stilla känslor ..kram
2015-10-27

  petter rost
Kanske går din resa ifrån någontig, men det tycks mej fullständigt klart att den går till nånting – du är en empatins krigare, du är på väg och du kommer att nå fram. Det tycker jag din poesi överlag säger mej!
2015-10-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Smärta och styrka sammanvävda i berörande text!
2015-10-24

    Jim Friberg VIP
Det blir en lång höst i år.
2015-10-24

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text som griper tag!
2015-10-24

  Maria Sundelin VIP
Dina ord känns
Kramar
2015-10-24

  Hanna Mari Wallin
ord som berör
välbeskrivet.
2015-10-24

    ej medlem längre
Smärtsam,bra sätter du orden!
2015-10-24

  ULJO
Många infallsvinklar här Jag läser och begrundar och berörs.
2015-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP