Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
människor dödar andra människor hat och blod välstånd och lycka


Gott och ont


När jag hör den rösten
hela tiden

ständigt närvarande



den ger mej utsikten från mitt fönster
den skapar mina tankar

och den utvecklar mej till den jag är



Min miljö och min omgivning
Mitt ansiktsuttryck min blick och min personlighet

de gator
och de hus den himmel

och de dagar och de nätter
och de människor

i den sfär

den mening som är

jag har fått att förvalta
och lyda under

är det samhälle jag fått

och är född i att leva i


Skolan och den fostran den ideologi och dessa värderingar
de lagar och normer

och sanningar

de fel och de brister de brott och de exempel statuerade
kan aldrig bli mer än en frågeställning

utan vare sej svar eller en känsla inför det

Det lilla nyfödda barnet ska växa upp och bära det på sina axlar
okränkbart fram genom livet utan någon som helst tvekan

Hon lär sej tidigt att tyda dess ljudlösa koder.

Hon förstår tidigt

Och hon blir
en människa av denna värld




Prosa av Lars Gullberg
Läst 166 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-24 10:21



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Starka insikter
2015-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg