Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag förstår inte

 

jag kan inte förstå mig på

vissa människor

i kväll har jag varit rädd

husvagnen som några ungdomar

parkerat på vägen

precis vid mina fönster

kom hit i kväll

hade kassar med sig

nu ska dom dra i väg med husvagnen

och festa

det var såna tankar som kom till mig

drog i väg

det gjorde dom inte

utan alla gick in i husvagnen

det måste ha varit trångt

jag satte mig vid teven

hade ingen ro att sitta där

kände mig orolig

så började musiken

det var högt

det gick inte att höra teven

då ringer telefon

det är grannen

som undrar om det är jag som ringt polisen

det hade jag inte

dom är här nu

pratar med ungdomarna

polisen var här en ganska lång stund

nu blir det lugnt

tänkte jag

det var bara önsketankar

det kom bilar

fler ungdomar kom

dom gapade och skrek

så började dom köra runt med

en av bilarna

efter ett tag försvann bilen

någon timme senare blev det tyst

det var mörkt i husvagnen

nu hoppas jag att det blir lugnt i natt

det räcker det som varit i kväll

nu hoppas jag någon mer än jag

tar tag i att få bort husvagnen härifrån

ungdomarna får hitta en bättre plats

att ha sina husvagnsfester

 

anits 24 oktober 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-10-24 23:50



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vissa har ingen respekt för andra...det är sorgligt...
2015-10-31

  Lars Hedlin
kramar om dig varmt vännen <3
2015-10-27

  Ljusletaren
Återigen är det hyresvärden som saken beror på eller ... För någon har väl gett dessa ungdomar lov att få ställa upp sin husvagn eller?!?! Samma regler gäller väl för dem som för de boende eller hur? Efter kl 22.00 ska det vara lugnt eller hur? / kram
2015-10-27

    Dan Myrbeck
Sådant känner jag igen. Jag bor i en stadsdel med bl a studenter och ungdomsgäng.
2015-10-26

  Anya VIP
Obehagligt med sådana där fester...även om jag måste erkänna att jag också var på några i min ungdom. Tror inte ungdomarna är onda de är bara fulla och högljudda. Men de ska ju inte vara utanför dig utan dra husvagnen någonstans där de inte stör. du berättar så levande. Bra!
2015-10-26

  aol
Ja sånt är jobbigt och tillrättavisar man får man en massa tillmälen,
2015-10-25

  Larz Gustafsson VIP
Om jag vore polisman skulle jag ANVÄNDA min batong.
2015-10-25

    ej medlem längre
Festande ungdom är inte så roligt att ha att göra med! De är så livande och har inte hänsyn. De försöker imponera på varann!
2015-10-25

  ULJO
Låtér som du haft en jobbig kväll. Hoppas det lugnar ner sig.
2015-10-25

  Bibbi VIP
Hoppas det får vara lugnt.
2015-10-25

  Fem hjärtan VIP
Usch vad jobbigt att bli störd på det sättet och obehagligt..! Hoppas att det lugnar ner sig..! Kram
2015-10-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP