Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet inte längre, om du stavas helvete eller halleluja


När du står där framför mig
är jag mindre än liten
mer minimal
än minst

osynlig
tillintetgjord
raderad

jag hör mig själv säga

hur många var de?
vad sa de?
bor de under
över
eller bredvid dig?

hon svarar aldrig

men på andetagen
vet jag
att du bor i henne

de är överallt i periferin i lägenheten i trapphuset i känslan i mängden i vasken i duschen i TVn i busken i bröstet i golvet i himlen i väggen i morgon

i hjärtat

ett inbördes
krig

en inbördes
beundran

vik hädan,
din djävul

viskar
hjärtat;

jag älskar dig.




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 597 gånger
Publicerad 2006-04-24 00:21



Bookmark and Share


  njila
En ensam hjälplös kärleksförklaring, som står på tröskeln till att ge upp, ett sista andetag av hopp, och som får mig att önska att vi kunde vrida klockan 2000 år tillbaka i tiden.
2006-04-30

    pauli
gilla verkligen denna, speciel!
2006-04-28

    assisterande ängel
Denna talar djupt till mig. Underbar är den! vackert skrivet.
2006-04-27

  madinsane
sofia, du är som en roooos *sjunger*
alldeles, alldeles underbar!
2006-04-24

  sol
härregud så vackert!
är det natten som skapar?
en rubrik utom denna värld.
och en text som rumlar om universum
från kaos till ordning
2006-04-24

  Smultris
Inte många dikter har gett mig sådan gåshud...

Du får verkligen in känslan i de kursiva raderna och de 3 sista svider smärtsamt men kärleksfullt...

"viskar
hjärtat;

jag älskar dig."
2006-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia