Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Silfhytteåns sluss. Foto; Ego


Slussen

 

Silfhytteåns sluss är tömd

på vatten från sjön Fullen

Grycken har tagit över

på andra sidan kullen

 

Mitt huvud är helt tömt

på fraser, meningar och ord

Allt samlat i berättelsen

som nu ligger på andras bord

 

Idag gäller att stänga porten

och åter fylla slussens höjd

Gäller både vatten och ord

för att i framtiden bli nöjd

 

© Kjell Åhsberg




Bunden vers (Rim) av Kjell Åhsberg
Läst 230 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-10-26 15:17



Bookmark and Share


    sajo
Oj jag bara säger vilken vacker text då jag varit och besökt denna underbara plats. Gillar verkligen dina texter. Gillar ditt foto. Applåder av mig du får.
2015-10-27

  Ljusletaren
Underbart ordat till din fina bild! Jaså din nya text eller bok ligger under luppen? Då håller vi tummar och tår extra hårt/ kram
2015-10-27

  Respons VIP
Bra liknelse!
2015-10-26

  Chawa VIP
Utomordentligt tjusigt! Anar de mångbottnade meningarna här och önskar lycka till!
2015-10-26

    ej medlem längre
Tack för denna fina dikt tillika bild!


"Idag gäller att stänga porten
och åter fylla slussens höjd
Gäller både vatten och ord
för att i framtiden bli nöjd"

2015-10-26

  Bo Himmelsbåge
Hoppas att Din sluss är fylld snart
igen med nya fräscha ord...
att skepparen klivit på sitt drömskepp
o står där vid rodret stadigt ombord...
för att segla ut på Grycken
med längtan i sin slör
när den kryssar mot Kärlekens hamn
o gasten helt förför...

2015-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg