Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Christiania – staden hen



Mer än någonting annat så var det,
oavsett vad de ville, tänkte eller själva ansåg,
ett socialt experiment.
En design
Utan konsekvensanalys självfallet

Nu många år senare träder barnen som växte upp där fram.
Med sina berättelser,
sina tankar,
sina känslor

Sin konsekvensbeskrivning

och det är inte vackert


Frågan man ställer sig är inte varför inte föräldrarna gjorde något, inte heller hur de kunde vara så oansvarliga.
Deras brist på sådant uppvisade de redan vid
flytten dit måhända.

Nej, den stora frågan är varför samhället tillät det.
Varför inte samhället slogs för sina medborgare.
Speciellt de utan vare sig rösträtt eller rättskydd.
Barnen.

De fick betala det pris som vi betalar samhället för att ingen ska behöva uppleva
En förlorad barndom.

Måhända en förlorad tilltro.
Till såväl samhälle som ”vuxenvärld”

För barn skall aldrig behöva vara försökskaniner i vuxnas utspel.


Idag pågår åter sociala experiment med barn som försökskaniner.
Statligt bekostade denna gång
Återigen utan vare sig konsekvensanalyser eller ansvarsklausuler.

Barn som tas ifrån sin könsidentitet

Om 30, 40 år får vi svaret på/av dessa…

måtte den domen vara oss nådig




Fri vers (Fri form) av Regular
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-28 00:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Sex Pistols hade rätt: Never trust a hippie!
2015-10-28

  walborg
Mycket mycket tänkvärt hela experimentet med Christiania
2015-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular