Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ErwachsenerGarten



en lekplats för vuxna
är inte alltid en barnlek
- speciellt inte för barn

det soliga, dåsiga och glada
vänds plötsligt när solen går ner
till det råa, brutala och galna

och det vuxnas lekplats vrids sakta
till barnens mardröm

de kan känna det i atmosfären
men finner inte de rätta orden

de utrycker det i tonen
men ändå ingen som lyssnar

allting stegras
även om tiden rör sig i ultrarapid

rytmen blir snabbare
skratten högre
färgerna intensivare

leendena blir stelare
ögonen kallare
munterheten allt mer hänsynslös

så tycks musiken bytas ut

och det är begären som sjunger
i beroendets dans
till drifternas takt


I dånet från festens avgrundsvrål
är det ingen som hör
ljudet

…när en liten sticka bryts




Fri vers (Fri form) av Regular
Läst 339 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-28 00:17



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2015-10-30

  walborg
Beskrivning av en missbruksmiljö
2015-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular