Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

löshetens upplösning

gränslösheten har alltid
och kommer alltid
att främja
hänsynslösheten

de går hand i hand

precis som normlöshet
och laglöshet

ty om inte något starkare
och mer beständigt
än människans lust för tillfället
reglerar individens handlingsutrymme
kommer paradoxalt nog
hennes fria vilja bli hennes fängelse

och allt detta sker alltid
på bekostnad av de svagare


ty utan herdens staket, gevär och vakande ögon
kommer fåren alltid stå chanslösa
varenda gång
vargen är hungrig

och i det läget är det fullt naturligt
att slåss om bästa platsen
och lika fullt naturligt
vem som får den




Fri vers (Fri form) av Regular
Läst 303 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-28 22:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt.
2015-10-30

  walborg
Strålande konstruktiv analys!
2015-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular