Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

såningsexperiment pågår

ingenting föds ur ett vakuum – inte ens luft
och allra minst värderingar

de växer fram ur en rad olika parametrar
nödvändighet, beprövade lärdomar, lärda läxor, brända fingrar, klämda tår, konflikter

listan kan göras lång

idag har vi det bra
kanske för bra

för konsekvenserna för våra val idag
tar längre tid för att komma ifatt oss
än vad som tidigare varit fallet

hade du en dålig månad förr
garanterade det nästan en usel säsong som följd
och ett bedrövligt år vände snabbt – till en livsfarlig vinter – och så var du icke mer


idag tar det längre tid
– och ändå går allting snabbare

Det ska mycket till för att rucka på något
som hållit i tusentals år kan man tycka
Det krävs mycket tanke och bra skäl
för att ändra på ”vinnande” koncept

Men inte i Sverige
Inte idag


Vi experimenterar värre
än nyfikna hormonstinna tonåringar
i det mesta som berör vår – och framför allt
våra barns framtid


Vår sådd – blir deras skörd


måtte de förlåta oss




Fri vers (Fri form) av Regular
Läst 308 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-30 18:25



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
tänkvärda ord att begrunda...
2015-10-30

  Bibbi VIP
Ja, "måtte de förlåta oss".
2015-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular