Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Längtan

 

jag har en längtan

den blir större när jag inte mår bra

som nu

när jag har varit rejält förkyld

hostat och hostat

en hosta som inte verkar vilja ge sig

det blir så tyst

det är ingen som hör av sig

visst kan jag ringa någon

för att få höra en röst

tyvärr

är det alltid jag som ringer

just nu är jag så trött

efter ännu en natt med hosta

ibland undrar jag

om jag smittar genom telefonen

det kan kännas så många gånger

igår försökte jag läsa lite grann

det gick inte så bra

några rader i taget

så något sammanhang

med det jag läste

det fick jag inte

ett försök att sticka

gav samma resultat

jag tappade maskor

så jag la ner stickningen i korgen

tittade på film i stället

somnade emellanåt

i dag hoppas jag att det kommer att vända

vill vara positiv

ha min längtan

längtan efter någon

som pysslar om mig när jag inte mår bra

finns där

i mörker och ljus

ha en hand som passar i min

ger mig den tryggheten

jag så länge

längtat efter

 

 

anits 1 november 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-11-01 08:57



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Inte kul att vara sjuk och ensam. Maken är inne på femte veckan med sin förkylning/kram
2015-11-10

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2015-11-07

  ResenärGenomLivet VIP
Det är mycket berörande med denna längtan...när man inte mår bra, så känns det ännu mer...vi får tro och hoppas att det snart känns bättre...
2015-11-05

    Dan Myrbeck
Jag önskar dig allt väl!
2015-11-02

  Larz Gustafsson VIP
Ja, det är ju en i allra högsta grad mänsklig längtan.
2015-11-01

  Anya VIP
Gripande om längtan efter någon som pysslar om en. En kvinna sa en gång till mig att man får "mamma" sig själv när man är ensam. Försöka pyssla om sig själv, bädda ner sig och dyl. Jag brukar tänka på det.
2015-11-01

    sajo
Hör av dig när du blivit bättre i hostan, så kanske vi kan fika någon dag. Jag har lite ont efter operationen och är så infektionskänslig. Gillar dina foton. Tror du får lära mig hur man lägger in foton här på poeter. Jag har glömt detta...
2015-11-01

    ej medlem längre
Ja, du så är det för mig också, men hostan har gett med sig nu å ingen feber. Ibland är man beroende av andra människor å till min glädje tittade min bästa kompis in i fredags å vi pratade så mycket.
Bland annat tro å flyktingar! Det var så fint! Vi tycker lite olika, men respekterar varandra.
2015-11-01

    ej medlem längre
Berörande!
2015-11-01

  Lars Hedlin
En text som berör! kram
2015-11-01

    Birgersdotter VIP
Kram
2015-11-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP