Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svårfångad

Du satt vid ett av fönstren i det gamla rivningshuset.
Ett av fönstren som spikats igen, täckts från insidan av brädor och spånplattor.
Genom en springa såg du folk röra sig därute.
Du tänkte på vad verklig frihet innebär, och hur sällsynt och svårfångad den är.
Du tänkte på alla gränser du ville passera, alla hinder du ville forcera.
För en kort stund stannade du upp, och en gång för alla bestämde du dig för att aldrig acceptera tanken på, att den enda belöningen som väntar är insikten om hur besegrade vi blivit.
Genom en springa såg du människor röra sig därute.
Ingenting i deras gester eller ansiktsdrag tydde på att dom tänkte på vad verklig frihet innebär, på hur sällsynt och svårfångad den är.
Eller på hur besegrade vi är.




Fri vers (Prosapoesi) av Olle Gudbrand
Läst 399 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-01 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle Gudbrand
Olle Gudbrand