Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som Dom Vantrogna

Sensommar i en liten stad på sydkusten,
och på verandan hörs vindspelet klinga stillsamt
i den milda kvällsbrisen.
Jorden, fuktig och mättad, men någonting i ljuden har redan förändrats.
Man pratar inte om det, men det behövs inte heller
för alla känner det, som en avlägsen viskning i luften.
En ordlös röst i stillheten. Ett varsel om kommande förändring.
Projektioner av morgondagar, och din blick vilar
på en spricka i den vitkalkade fasaden, söker efter området emellan.
Det är du och rösterna, och tillsammans sover ni
som dom vantrogna.




Fri vers (Prosapoesi) av Olle Gudbrand
Läst 206 gånger
Publicerad 2020-04-09 16:35



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vilken är tjusningen i att vara vantrogen?
Är det f ö ett självändamål?
2020-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Olle Gudbrand
Olle Gudbrand