Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

barnlöshet

sitter still och hanterar den mekaniska apan ännu en gång
genom att bita av
hålla tyst

den gråhåriga flickan drar sin mor i ett halsband efter sig
jag säger att hon kan begrava henne nu
hon hör inte
hon har händerna fulla av döda
barnvagnen kränger osnyggt när hon går
hon har monterat den vita barnvagnen kring hjärnan
den hänger över hennes lilla ansikte
som en tystnadsplikt
som en vit blodpudding

det vita är en tröst för den som inga barn kan få
för den som livnär sig på sorg
gnuggar bort
rosenknoppar
nallebjörnar
om nätterna

en har blivit tre
tar stor plats
sorg kostar
men biljetterna är billiga
biljetterna vill alla ha

kvällens föreställning tilldrar sig högt ovanför allas huvuden
i sytrådar ska du hänga och försöka få liv i din mor
i ditt vita barn
alla är mycket förväntansfulla
jag står här nere och försöker vara nöjd med den plats jag fått
får ont i nacken av att stå å gissa
om det möjligen är du eller en stjärna jag ser på natthimlen.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 607 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2015-11-04 12:10



Bookmark and Share


  Sturesdotter
En text att läsa sakta
återkomma till
svärta i ord
känslosam text.
2015-11-13

  Linda CH VIP
Riktigt svart och bra skrivet! Saknaden och sorgen känns.
2015-11-12

  Undrar
Fan va kanon !
2015-11-07

    Lena Söderkvist VIP
Känns litet som en ond dröm, just när man är på väg att vakna. Intressant.
2015-11-05

  Mats Edin VIP
Vacker svärta
2015-11-05

  i af apa
som en vit blodpudding...! väldans bra & att hon monterat barvagnen kring sin hjärna
2015-11-04

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om saknad!
2015-11-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastisk text, om att varken få barn eller barnbarn. Skrivet med uttrycksfulla metaforer i talande prosa..
2015-11-04

  Lars Hedlin
Stark och i beröring!
2015-11-04

    ej medlem längre
"hon har monterat den vita barnvagnen kring hjärnan"
Oj, vad bra!
2015-11-04

  Ljusletaren
Så enormt bra ordat om detta med ofrivillig barnlöshet. Först är sorgen efter barnen som inte kom och sen kom sorgen efter barnbarnen som inte kom/kram
2015-11-04

  Nanna X
Fin sorgedikt med flera dimensioner
2015-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP